Καθαρίστε τα φίλτρα του κλιματιστικού μόνοι σας

Η συντήρηση του κλιματιστικού είναι μια εργασία που πρέπει να εκτελείται σε τακτά χρονικά διαστήματα αφ' ενός για να διατηρείται ο υψηλός βαθμός απόδοσης του κλιματιστικού μας, αλλά το κυριότερο για να διαφυλάττουμε την υγεία μας από πιθανούς κινδύνους που ελοχεύουν από τα μικρόβια που αναπτύσσονται στο στοιχείο και τα φίλτρα του κλιματιστικού.

 

Οι κίνδυνοι για την υγεία μας από την μη-συντήρηση του κλιματιστικού είναι σοβαροί και η κακή χρήση και η κακή συντήρηση του κλιματιστικού μπορούν να δημιουργήσουν πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, που μπορεί να φτάσουν ακόμη και στο θάνατο.

 

Η συντήρηση του κλιματιστικού είναι εργασία η οποία πρέπει να εκτελείται από απολύτως εξειδικευμένο προσωπικό που διαθέτει τα κατάλληλα εργαλεία και τις γνώσεις για την σωστή εκτέλεση των εργασιών.

 

Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε και μόνοι μας για να διατηρούμε το κλιματιστικό μας σε καλή κατάσταση και να απολαμβάνουμε φρέσκο αέρα στο σπίτι μας.

 

Ο τακτικός καθαρισμός των φίλτρων είναι το Α και το Ω για την σωστή λειτουργία του κλιματιστικού, και είναι εργασίες τις οποίες μπορούμε να κάνουμε και μόνοι μας. 

 

Ο τακτικός και επιμελής καθαρισμός θα βοηθήσει στην αποφυγή εμφάνισης ασθενειών που σχετίζονται με την ποιότητα αέρα του εσωτερικού χώρου, όπως:

 

  • Αλλεργίες
  • Ερεθισμούς στα μάτια
  • Ερεθισμούς στο δέρμα
  • Αναπνευστικά προβλήματα

 

Η διαδικασία καθαρισμού των φίλτρων του κλιματιστικού είναι απλή και μπορεί να γίνει από τον ιδιοκτήτη του κλιματιστικού.  Η διαδικασία εξηγείται στο εγχειρίδιο χρήσης του κλιματιστικού, ενώ είναι απλό να ζητήσουμε από τον εγκαταστάτη να μας κάνει μια επίδειξη του τρόπου καθαρισμού των φίλτρων μετά το πέρας της εγκατάστασης.

 

Ο καθαρισμός των φίλτρων γίνεται ως εξής:

 

  1. Ανοίγουμε το εμπρόσθιο κάλυμμα του κλιματιστικού.
  2. Αφαιρούμε τα συνήθως συρόμενα φίλτρα από τους οδηγούς που τα συγκρατούν στην θέση τους.
  3. Πλένουμε τα φίλτρα με κρύο νερό στην μπανιέρα ή έξω.
  4. Αφήνουμε τα φίλτρα να στεγνώσουν
  5. Τοποθετούμε και πάλι τα φίλτρα στη θέση τους.

 

Μπορούμε να βελτιώσουμε το αποτέλεσμα του καθαρισμού ψεκάζοντας τα φίλτρα με ειδικό σπρέυ καθαρισμού το οποίο θα απολυμμάνει τα φίλτρα και θα σκοτώσει τα μικρόβια που πιθανόν έχουν παραμείνει στο φίλτρο παρά το πλύσιμο.

 

Σύμφωνα με τα περισσότερα εγχειρίδια των κατασκευαστών, συνίσταται ο καθαρισμός των φίλτρων να γίνεται κάθε περίπου 15 ημέρες κατά την περίοδο έντονης χρήσης του κλιματιστικού.

 

Ασχέτως πάντως του καθαρισμού των φίλτρων, εξακολουθεί να παραμένει πολύ σημαντικό να συντηρούμε το κλιματιστικό μας απευθυνόμενοι σε αδειούχο ψυκτικό.

 

Είναι σημαντικό να επιλέξουμε ψυκτικό από το δίκτυο εξουσιοδοτημένων συνεργατών της κατασκευάστριας εταιρίας, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι θα ισχύει τόσο η εγγύηση του κλιματιστικού μας (εφόσον είμαστε μέσα στην περίοδο συντήρησης) όσο και το ότι ο καθαρισμός θα γίνεται με τον σωστό τρόπο που θα προφυλάξει την υγεία της οικογένειας μας και θα μας χαρίσει φρέσκο και δροσερό αέρα κατά τη λειτουργία του κλιματιστικού.

 

 

Write a comment

Comments: 0